Заповядайте на кодовете в картинки да се махнат

9 юли, 2016
Spread the love

Често се налага при вписване в акаунт за някой сайт, както и при коментиране на статия да решаваме някой код в картинка, или т.нар. CAPTCHA. Това е твърде досадно за всички, които не виждат достатъчно добре размазаните символи на монитора, както и за тези, чиито слух не е така добър, за да чуят приглушените от шумове букви и цифри от алтернативното аудио решение.

През април писах за това, че Webvisum вече работи с най-новите версии на Firefox, но бъдещето му е неясно.

Вече има нов играч на пазара. Той се нарича “CAPTCHA be gone” (капча, махни се). Услугата е разработена от единия от създателите на добавката за NVDA – NVDA remote access – Christopher Toth. Това е гаранция за добро качество на работа, съдейки по другите приложения, които той е създал.

Какво е CAPTCHA be gone?

CAPTCHA be gone е платена услуга за решаване на т.нар. кодове в картинки – CAPTCHA. В момента тя работи с браузерите Firefox и Internet explorer. Във Firefox тя се инсталира като добавка, подобно на Webvisum, а за Internet explorer чрез изпълним .exe файл. Амбицията на разработчика е услугата да проработи и с други браузери като Chrome, Edge, както и с настолната и мобилната версия на Safari.

Как работи CAPTCHA be gone?

Регистрирате се в официалния сайт https://captchabegone.com/ и избирате месечен или годишен план, който заплащате. Срещу него получавате неограничен брой решения на кодове за съответния период. Изтегляте и инсталирате съответните добавки за браузера си, след което въвеждате данните на акаунта си през тях. Чрез натискане на клавишна комбинация или чрез контекстното меню и избор на съответната опция, след 20 до 30 секунди резултатът е готов за използване. Във Firefox той автоматично се поставя в клипборда, а Internet explorer Ви пита дали бихте желали да има достъп до клипборда Ви. След разрешаване на достъпа, резултатът е готов за употреба и в този браузер.

Други подробности

Стандартната цена за услугата е $3,50 за месечния план и $35,00 – за годишния. В момента тече промоция за $3,00 за месец и $33,00 за година.

Хитруванията от сорта на раздаване на данните за акаунта Ви не се препоръчват, тъй като разработчикът следи за това и можете да загубите услугата, за която сте платили.

Публикувано от

negi4a

Роден и израснал в малко градче, обичам спокойствието. То ми дава възможност да разсъждавам, да експериментирам и да се радвам на живота и природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Защита от спам Задължително поле! Допустимото време изтече! Моля, опреснете екрана!