Внимание, огнена лисица на хоризонта!

31 октомври, 2017
Spread the love

На 14 ноември 2017г. се очаква да излезе следващата официална версия на Mozilla Firefox. Промените в нея са толкова значими, че създателите й и дават специално име – Quantum (квант).

Очаква се тя да е доста по-бърза поради мултипроцесния подход. За сравнение бързодействието й би трябвало да е двукратно спрямо версия 52.

Потребители на екранни четци, не бързайте да се радвате, защото подходът към достъпността значително увеличава времето за извличането на информация. Конкурентният браузер Google Chrome също използва мултипроцесорен подход, но той не представлява затруднение за екранните четци.

Затруднения с достъпността ще изпитат и двата основни десктоп екранни четци JAWS и NVDA. До намирането на приемливо решение се очаква помощните технологии да са неприемливо бавни във взаимодействието си с браузера. Затова техните производители препоръчват като временно решение да се ползва версия на ОГНЕНАТА ЛИСИЦА (ОТ АНГЛИЙСКИ) с удължена поддръжка за организации. На по-смелите експериментатори се Препоръчва с новата версия на браузера да се ползват и последните версии на съответните продукти, тъй като по-старите им въплъщения съвсем не са пригодени за подобна работа. При опит да се ползват по-стари версии на помощните технологии, браузерът ще предупреждава за несъвместимост.

Източници:

https://www.nvaccess.org

http://blog.freedomscientific.com/

Публикувано от

negi4a

Роден и израснал в малко градче, обичам спокойствието. То ми дава възможност да разсъждавам, да експериментирам и да се радвам на живота и природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Защита от спам Задължително поле! Допустимото време изтече! Моля, опреснете екрана!