Стотици безплатни електронни книги от Microsoft

16 юли, 2017
Spread the love

Все още се учудвам, че в цивилизованите страни големи и по-малки компании правят истински промоции на свои продукти доста по-често от родните. И колкото по-ниска е промоционалната цена от оригиналната, толкова по-добре за потребителя. Това е в сила и за електронните книги. Ако е вярно, че знанието е сила (а то е), значи тази новинка би трябвало да зарадва любознателните, ползващи английски.

От 11.07.2017 е в сила кампания за безплатно предоставяне на електронни книги от директор „Продажби“ в Microsoft – Eric Ligman. Кампанията е факт от няколко години, но моят първи досег с нея беше миналата година. До сега са осъществени няколко милиона изтегляния. Крайна дата на кампанията не е посочена, но не бих разчитал на дати след края на месец юли.

Къде и какво?

На страницата на кампанията има допълнителна информация, както и заглавията на книгите за изтегляне. Повечето книги са наистина пълнокръвни по обем – наръчници, справочници, а други са кратки ръководства. Книгите са в един или няколко формата: EPUB, PDF,  MOBI, DOC XPS. Така или иначе те съдържат полезна информация в различни области – Windows 8.1 и 10, MS Office 2013 и 2016, Office 365, Windows Server, SQL Server и т.н.

Въпроси и отговори

  • Има ли ограничения в броя изтеглени книги?
  • Не. Можете да теглите без ограничение всичко, което Ви интересува.
  • Мога ли да изтегля всички книги наведнъж?
  • Да, подробности по-долу.
  • Мога ли да споделя линк към промоцията?
  • Да, бъдете свободни да го споделите с всеки, който би имал интерес независимо в коя платформа.
  • Казвате, че са „безплатни“. Къде е уловката?
  • Няма капан. Това е жест на благодарност към Вас като клиент и партньор на Microsoft.
  • Това да не е бомба със закъснител и книгите да са неизползваеми след период от време?
  • Не, няма ограничения във времето на ползване. Това са пълните ресурси

Как да изтегля всичко наведнъж?

Няма такова нещо като ZIP файл с всички налични заглавия. Книгите са от различни автори и дистрибутори и не е уместно и коректно към тях. Веднъж изтеглили тези ресурси, не е редно да нарушавате авторските права като ги поставите някъде другаде за изтегляне. Можете обаче да ползвате софтуер или добавки към браузера си, за да заредите всички линкове за изтегляне. Тези линкове сочат директно към оригиналния източник. В статията има линк към файл със списък на всички източници.

Можете да изтегляте интересуващите Ви ресурси един по един.

Можете да ползвате и готов PowerShell script, който също е предоставен в статията. Така няма да Ви се налага ползването на допълнителен софтуер, стига да разполагате с PowerShell.

Приятно четене!

Публикувано от

negi4a

Роден и израснал в малко градче, обичам спокойствието. То ми дава възможност да разсъждавам, да експериментирам и да се радвам на живота и природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Защита от спам Задължително поле! Допустимото време изтече! Моля, опреснете екрана!