Още един шанс за безплатно надграждане до Windows 10

8 януари, 2018
Spread the love

Между излизането на първата версия на Windows 10през 2015 и 2016 от Microsoft предоставиха на своите потребители шанс напълно легално и безплатно да преминат към новото  въплъщение на операционната им система. Това предложение беше твърде щедро, имайки предвид цената на единичен лиценз.

Както писах през 2016, от компанията удължиха този период за безплатно обновяване само за хора с увреждания за неопределен период от време. Простичката причина бе, че помощните технологии , които хората с увреждания ползват трябваше да догонят някои новости в операционната система и не можеха пълноценно да се ползват от тези, за които бяха предназначени. От тогава измина повече от година и производителите на специализиран софтуер успяха в сътрудничество с Microsoft до голяма степен да преодолеят предизвикателствата.

В края на миналата година софтуерният гигант обяви 31.12.2017 за финал на безплатното обновление. Поради големия потребителски интерес обаче срокът е удължен до 16.01.2018. Тези, които желаят и имат възможност да обновят, трябва да побързат. Припомням, че обновлението може да се извърши от инсталирано и регистрирано копие на операционната система като можете да запазите вашите файлове и програми, или да започнете начисто. Ето и страницата за изтегляне на безплатното обновление.

Публикувано от

negi4a

Роден и израснал в малко градче, обичам спокойствието. То ми дава възможност да разсъждавам, да експериментирам и да се радвам на живота и природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Защита от спам Задължително поле! Допустимото време изтече! Моля, опреснете екрана!