Вълшебството на задържането

3 август, 2022
Spread the love

Случвало ли ви се е някога да се изумите от това, как сте забравили някой полезен трик? На мен ми се случи вчера. Оказах се в ситуация, която ми напомни за много полезен жест в мобилните операционни системи. Той изважда скрити тайни от най-неочаквани места.

Проблемът

От доста време се бяха натрупали множество подкаст епизоди, които изчакваха прослушване с цел изваждане на полезна информация. В продължение на седмици събирах „златните зрънца“ в чернова на вградения имейл клиент, който накрая възнамерявах да си изпратя. Само че по невнимание натиснах бутонче за отказ, което изпрати черновата в небитието. Часове прослушване, записки, време и труд се изпариха ненадейно.

Под обичайния статус за броя писма и извършваните в момента действия най-долу на дисплея, дълго време си стоеше надпис за една чернова, която просто скривах до следващото златно зрънце и която лесно извиквах от там. Вече нямаше и помен от черновата, а статусът изгря в пълния си блясък със своята полезна информация. Не му се зарадвах.

Решението

Първоначално се отчаях и реших, че няма връщане обратно. Примирих се с часовете изгубен труд. Но нещо ме глождеше да проверя дали все пак няма начин да си върна изгубеното. Първият резултат в търсачката ми даде точната рецепта. Оказа се много лесна за изпълнение. Просто трябваше да натисна и задържа върху бутона „Compose“. С VoiceOver това се постига чрез двукратно почукване и задържане. Жестът директно ме отведе в папката с черновите в пощенския клиент. Там нямаше чакащи писма, но следващият раздел е със заглавие „Previous Drafts“ (предишни чернови). И там, за моя най-голяма радост, открих отписаните часове труд.

Познайте какво направих! Изпратих писмото. 🙂 И така, някои жестове се оказват „вълшебни“ на неподозирани места.

Публикувано от

negi4a

Роден и израснал в малко градче, обичам спокойствието. То ми дава възможност да разсъждавам, да експериментирам и да се радвам на живота и природата.