Майското обновление за JAWS куца при някои потребители

18 май, 2024
Spread the love

Тези, които разчитат на специализиран софтуер като JAWS for Windows, особено за работа, знаят колко е неприятно, когато той не функционира коректно. Още по-неприятно е, когато това се случи след обновление. Всички очакват новата версия да има подобрения. В случая майското обновление носи възможността за задаване на въпроси към изкуствения интелект при разпознаване на изображения и това е желано подобрение.

Проблемът

По-рано през тази седмица излезе обновление за JAWS с конкретна версия 2024.2405.48.400. След инсталиране през вградения диалог за обновление и рестарт на компютъра при някои потребители се проявява дефект. Нито в съдържанието на документи в Microsoft Word, нито в пощенски програми, нито в някой от браузерите потребителят може да чете или да се придвижва. Практически продуктивността е силно ограничена. Може да си представите ужаса, който човек може да изпита при тези обстоятелства на работното си място например.

От Vispero (собственик и разработчик на софтуера) смятат, че този дефект се проявява при малко потребители, но какво успокояващо има в това, ако сте сред тях?

Според официалното съобщение в техния блог причината е, че конкретен ключ в регистрите на Windows , отговорен за приложения, заместващи файлове при рестарт, се поврежда.

Решението

Хубавото е, че фирмата реагира бързо с простичко решение. В случай, че изпитвате този дефект, това, което трябва да направите е да:

  1. изтеглите на компютъра си и стартирате инсталатора;
  2. активирате repair (възстановяване;
  3. рестартирате системата след успешно завършване на процеса.

Това би трябвало да реши проблема, поне засега.

Публикувано от

negi4a

Роден и израснал в малко градче, обичам спокойствието. То ми дава възможност да разсъждавам, да експериментирам и да се радвам на живота и природата.