Премахване или скриване на иконата за надграждане до Windows 10

11 август, 2015
Spread the love

Потребителите на Windows 7 и Windows 8.1 вероятно са забелязали, че в областта за уведомления в системната област се е появила икона за сдобиване с най-новата версия на операционната система на Microsoft – Windows 10.

Съвсем логично е да възникнат въпроси относно това дали надграждането до най-новата и все още съдържаща известни бъгове и пропуски операционна система е желателно. Отговорът на тези въпроси е предмет на друга статия. За решилите засега да се въздържат от обновяване предоставяме следния начин да се освободят от постоянната подкана към обновление.

Ако сте настроили операционната си система автоматично да получава актуализации или наскоро сте изтеглили и инсталирали най-новите обновления за нея и тя е
Windows 7 или Windows 8.1, то е твърде вероятно да виждате въпросната икона вляво от часовника. Виновникът за това е актуализацията KB3035583 , която след 15 юли попада в групата на препоръчителните обновления.

Разполагате с две възможности, представляващи постоянно решение:

  1. да забраните показването на иконата посредством регистров файл;
  2. да премахнете иконата като деинсталирате виновника за нейната поява.

Възможност 1

За да изпълните тази стъпка, трябва да сте вписани като администратор.

Следните два файла Ви позволяват да направите промени в регистрите на Windows, които ще забранят или позволят показването на въпросната икона.

файл за забрана на иконата

файл за разрешаване на иконата

За да приложите желанието си за включване и изключване на иконата, отворете съответния файл и при запитване от системата посочете „изпълни“ (run), отговорете утвърдително при запитване от UAC, а после отново отговорете с „да“ на въпроса за прилагане на настройките в регистрите и накрая натиснете върху „ок“. Рестартирайте компютъра за да се приложат настройките.

Възможност 2

За да изпълните тази стъпка, трябва да сте вписани като администратор.

Деинсталирайте актуализацията или я скрийте като в списъка с
актуализации изведете контекстното меню с десен бутон на мишката или клавиш апликейшънс и изберете „скрий“.
Ако го сторите и на по-късен етап желаете да обновите операционната си система до нейния най-нов вариант, то трябва отново да инсталирате или покажете KB3035583 .

Ако сте премахнали актуализацията, можете да я инсталирате чрез автоматичните актуализации или инсталирате ръчно като я изтеглите за 32 битови операционни системи

open=“_blank“> я Изтеглите за 64 битови операционни системи..

Публикувано от

negi4a

Роден и израснал в малко градче, обичам спокойствието. То ми дава възможност да разсъждавам, да експериментирам и да се радвам на живота и природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Защита от спам Задължително поле! Допустимото време изтече! Моля, опреснете екрана!