Безжичка се завръща

19 април, 2020
Spread the love

Здравейте, приятели на Безжичка!

Смятам, че дължа известни отговори на Вас, моите читатели и още повече на онези от Вас, които не са прекратили абонамента си или просто са забравили за него.

Защо мълча толкова дълго?

Отговорът е простичък – поради липса на време. Личните, семейните, служебните и учебните ангажименти изискват цялото ми внимание и колкото и да ми се иска, не мога да отделям толкова време на любими занимания, които после да споделям тук. Подготовката на качествена информация отнема доста повече време отколкото прочитането или възпроизвеждането й.

Нов домейн?

Да, от месец март сме по-европейци като bezjichka.eu.Всъщност причината за това е доста по-прозеична – цената на eu домейн е доста по-ниска в дългосрочен план. Това означава, че в следващите 9 години bezjichka.eu си е мое притежание. Това пък ще рече, че засега няма опасност този, надявам се, полезен за Вас ресурс да изчезне в небитието току-така. Дори да не мога да пиша или да ме няма, той ще е тук за известно време.

Защо още 9?

Истината е, че купих домейна на промоция още преди година, но поради споменатата в първите абзаци причина не съм правил нищо по въпроса с преместването.

Защо нямаше достъп до сайта?

Ако някой въобще се е опитвал да посети bezjichka.com прес последния месец и нещо, със сигурност е забелязал, че достъп до него липсваше. То и до сега няма достъп до този домейн, а не се и предвижда такъв за в бъдеще. Прехвърлянето и евентуалното пренасочване биха могли да преминат доста по-гладко, но не би. Това се дължи на комбинация от някои мои недомислици и лека прибързаност. Едва вчера с помощта на приятели, които също нямаха възможност да обърнат внимание на моя коктейл от грешки, сайтът бе възстановен. Всъщност сайтът си е вдигнат отдавна, но моят достъп до управлението му бе невъзможно за повече от месец, което е причината да не Ви уведомя за настъпилите промени.

Какво от тук нататък?

Макар, че денонощието не се е удължило, а ангажиментите не са намалели, пандемичната ситуация предполага малко повече възможности за писане. Ще се опитам да направя нещо за съживяването на този блог, за да бъде той полезен, а защо не и интересен. Не обещавам забавления, но за полезното бих се постарал.

Публикувано от

negi4a

Роден и израснал в малко градче, обичам спокойствието. То ми дава възможност да разсъждавам, да експериментирам и да се радвам на живота и природата.