Моят финален проект„

17 декември, 2016
Spread the love

Последните няколко месеца  имах удоволствието да участвам в онлайн курс за аудио обработка. Курсът е организиран и проведен от Cisco Academy For the Vision Impaired.

Курсовете се провеждат изцяло на английски. Конкретният курс бе изграден от три модула:

  • същност на аудиото – теория на хардуера и софтуера;
  • работа с еднопистов редактор – GoldWave;
  • работа с многопистов редактор – Reaper.

Времето прекарано с инструкторите и другите участници от цял свят беше както сериозно, така и интересно, дори – забавно.

Почти всяка седмица трябваше да представим проект на базата на наученото от лекциите и допълнителните материали. Един от тези проекти се появи и в този сайт – Дария и Гергана в JAWS 18.

Инструкторите бяха на разположение  за помощ и консултации през цялото време.

Като се замисля, това беше един от най-интересните за мен курсове през живота ми. Не се чувствах като ученик или студент на скучна лекция, нито като някакво зомби, което трябва да прави домашни или курсови работи. Не знам за другите платени курсове, но тук инструкторите се постараха да съчетаят полезното с приятното.

На края всеки представи своя финален проект. Проектите бяха 23 и показаха идеите и таланта на своите създатели.

Съвсем скромно ще предложа на вашето внимание моя проект. Имах две други по-сложни идеи, които за съжаление не можах да осъществя поради липса на достатъчно време и ми се наложи да се примиря с по-ниската летва. И все пак… Проектът ми наподобява радио излъчване, в което водещият с обработен синтезиран глас отговаря на въпроса каква музика харесва. Нищо впечатляващо, но обикновено дори такива елементарни неща могат да отнемат часове на подготовка и реализация. Разбира се, качеството на звука в сайта е доста по-ниско от оригиналното. Ето го и самото произведение. Приятно слушане!

 

Публикувано от

negi4a

Роден и израснал в малко градче, обичам спокойствието. То ми дава възможност да разсъждавам, да експериментирам и да се радвам на живота и природата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Защита от спам Задължително поле! Допустимото време изтече! Моля, опреснете екрана!